Министерският съвет отпусна 4,3 млн. лева допълнителни средства за преодоляване на последиците

...
Министерският съвет отпусна 4,3 млн. лева допълнителни средства за преодоляване на последиците
Коментари Харесай

Правителството отпусна 4,3 млн. лв. за щетите в Бургаско

Министерският съвет отпусна 4,3 млн. лева допълнителни средства за превъзмогване на последствията от огромното наводняване в Бургаско. Парите са нужни за възобновяване на инфраструктурата в засегнатите общини Бургас и Камено, оповестява bTV. Това е общата сума, на която са изчислени вредите по инфраструктурата в района.

Средствата ще дойдат от междуведомствената комисия по бедствия и повреди в границите на Министерство на вътрешните работи, удостовери вътрешният министър Валентин Радев.

Помощ ще бъде желана и от европейския фонд " Солидарност ", само че процедурата е много по-сложна, тъй като се изисква детайлно изложение на всички вреди във всички сфери. 

Радев съобщи още, че сега се тестват някои от системите за сигурност, които би трябвало да работят по отношение на европредседателството от 1 януари. Основно обаче те ще бъдат проверявани при започване на годината, като забавянето се дължи на публичните поръчки.

Министерски съвет утвърди и план за решение за ратификация на Договора за другарство, добросъседство и съдействие с Република Македония. Очаква се на следващия ден Парламентът да ратифицира документа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР